Vlasvenweg 6

Weert

€ 995.000
k.k.


Bekijk alle informatie over dit object

u wordt doorverwezen naar de site van de makelaar

Informatie
Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Landelijk wonen en ondernemen!
Deze agrarisch bestemde bedrijfswoning is landelijk en vrij gelegen op een uitstekend bereikbare locatie in het buitengebied van Weert. Het vrijstaande woonhuis met dubbele garage is gebouwd in een degelijke bouwstijl. Het woonhuis dient echter nog deels ingericht te worden om als woning in gebruik te kunnen nemen. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning naar uw eigen wens en smaak aan te passen.

Naast de woning is een tuinbouwkas (bouwjaar 2007) gelegen met een oppervlakte van ca. 8.870 m² en een tunnelkas met een oppervlakte van ca. 3.046 m². Tevens is er een ruime loods achter de woning gelegen met inpandige koelcellen welke voldoende mogelijkheden geven om voor diverse doeleinden in gebruik te nemen. Kortom, een ideale locatie voor de liefhebber van landelijk wonen in combinatie met een vorm van agrarische activiteiten (tuinbouw/akkerbouw), hovenier, verhuur van stalling voor caravans/campers of het hobbymatig houden van dieren zoals paarden.

De locatie heeft een agrarische bestemming. Voor het wijzigen van het bestemmingsplan dient vooraf overleg plaats te vinden met de gemeente.

Bijzonderheden:
– Uniek vrij en landelijk gelegen op een ruime kavel van maar liefst 37.797 m².
– Multifunctionele bedrijfsloods en dubbele garage.
– Ruime tuinbouwloods met functionele breedtes en hoogtes voor diverse doeleinden.
– Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
– Gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.
– Het hele woonhuis is recent geheel opnieuw voorzien van stucwerk.
– Volledig voorzien van met elektrisch bedienbare rolluiken (met afstandsbediening), eveneens de deuren.
– Uitermate geschikt voor de agrariër, ZZP-er als hovenier, verhuur caravans / campers, of hobbymatige paarden-/dierenliefhebber
– De locatie is voorzien van een brede dubbele oprit voor vracht- en landbouwverkeer.
– Het perceel is geheel omsloten door een sloot/beek.
– De watervoorziening is middels een grondwaterput, buispomp.

Omgeving:
De bedrijfslocatie is landelijk en vrij gelegen met uitzicht over de naast- en achtergelegen landerijen. Het gezellige stadscentrum van Weert ligt op circa. 20 min fietsafstand en biedt u alle mogelijke comfort voor een middagje shoppen, een gezellig terrasje te nemen of een theater of bioscoopbezoek. Scholen, sportaccommodaties, ziekenhuis en het NS Intercitystation zijn te vinden in Weert. Vanuit de woning bereik je binnen enkele autominuten de autosnelweg A2 Maastricht – Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen.

Omschrijving woonhuis:
Via de oprit met fraai aangelegd gazon treedt u de woning binnen in de hal met tegelvloer welke doorloopt over de gehele begane grond. In de hal is de meterkast gesitueerd en is er toegang tot het toilet met zwevend closet. De toiletruimte is geheel betegeld. Vanuit de hal is de woonkamer toegankelijk.

De ruime, zeer lichte woonkamer heeft een aansluiting voor een gezellige open haard (gas). De grote raampartijen aan zowel de voor- als achterzijde van de kamer zorgen voor een veel natuurlijke lichtinval met bovendien een fraai uitzicht
op de voortuin. De ramen zijn voorzien van aluminium kozijnen met Heroal elektrische rolluiken, bedienbaar middels een afstandsbediening, en marmeren vensterbanken. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de keuken.

De keuken leent zich prima om een L-vormige keukenopstelling te plaatsen met een gezellige eettafel. De raampartijen zorgen voor veel lichtinval en geven bovendien zicht op het achtererf.

De geheel betegelde badkamer is op de begane grond gesitueerd en bereikbaar vanuit de hal. De badkamer is voorzien van een ligbad, douchecabine en zwevend closet. De aansluiting voor het plaatsen van een wasbak is aanwezig.

Op de begane grond zijn twee kamers gelegen met de mogelijkheid om beide als slaapkamer in gebruik te nemen of één kamer op de begane in te richten als kantoor, speelkamer voor de kinderen of als extra slaapkamer. Beide kamers zijn voorzien van raampartijen voor voldoende natuurlijk lichtinval.

In de achterentree is de verdeler voor de vloerverwarming gesitueerd en is er bovendien een aansluiting voor het witgoed aanwezig. De trapopgang geeft toegang naar de verdieping. Ook is hier de achterom naar het achtererf met garage en bedrijfsgebouwen.

De bovenverdieping is voorzien van een betondek en heeft een vrije overspanning. Hier is de c.v.-ketel gesitueerd (Nefit 2023). De verdieping biedt de mogelijkheid om geheel naar eigen wens en smaak in te richten voor het realiseren
van extra slaapkamers en een extra badkamer. De ruimte kan ook prima in gebruik worden genomen als extra opbergruimte.

Naast de woning is de dubbele garage gelegen, welke in dezelfde bouwstijl als de woning is gebouwd. De garage is afgewerkt met een betonvloer met vloerverwarming en is voorzien van elektrische sectionaaldeuren (afmeting 2,50m breed x 2,70m hoog) en twee loopdeuren. De ramen zijn eveneens voorzien van rolluiken. De garage is voorzien van een betondek wat de mogelijkheid geeft om hier een extra verdieping te realiseren, het trapgat is aanwezig. De nokhoogte van de verdieping van de garage betreft 3,25m met een vloeroppervlakte van ca. 70 m² (7m breed x 10m lang). Het dak is geheel voorzien van geïsoleerde dakplaten evenals bij het woonhuis.

In de garage is een toilet met wastafel gesitueerd en een eenvoudig keukenblokje met afvoer. De garage biedt eventuele mogelijkheden om een mantelzorgwoning te realiseren met een eigen oprit en entree. Hierdoor kan ieder zijn eigen privacy behouden.

Omschrijving bedrijfsgebouwen:
Loods
De loods gelegen achter de woning is gebouwd in 1989, heeft een vloeroppervlakte van ca. 480 m² (15m x 32m) en is voorzien van een gevlinderde betonvloer, kalkzandsteen binnenmuren met spouw en stalen spanten. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaaten en deels voorzien van dakisolatie bestaande uit tempex met aluminium folie. De loods is ingedeeld in twee ruimtes met in het rechterdeel de koelcellen met werkruimtes en in het linkerdeel de opslag van materialen en werktuigen t.b.v. het bedrijf. Het rechtergedeelte is toegankelijk middels een loopdeur en dubbele houten schuifdeur (afm. ca. 3.70m hoog x 3,85m breed). Bij binnenkomst is hier de meterkast gesitueerd met een aparte hoofdaansluiting van het bedrijf (3x 35 ampère), toilet en werkruimte. Hier bevind zich een kleine koelcel met een afmeting van ca. 7,10m x 7,35m volledig met tempex geïsoleerd en voorzien van koelceldeur (afm. ca. 2,75m hoog x 2m breed). Er is een tussenruimte gerealiseerd welke in gebruik is als werkruimte/werkplaats. Deze is bereikbaar middels de dubbele schuifdeuren. Vanuit hier heeft men toegang tot de linker koelcel in deze ruimte, afmetingen ca. 14,30m x
7,90m, geheel bestaande uit geïsoleerde sandwichpanelen, de koelceldeur heeft een afm. van ca. 3,75m hoog x 2,50m. breed. Eventueel is het mogelijk de inpandige koelcellen te demonteren waarna er 1 totale loods ontstaat. Het linkergedeelte is toegankelijk middels een dubbele schuifdeur (afmeting 3.70m hoog x 3,85m breed) en een loopdeur. Hier is een dieseltank in lekbak gesitueerd.

Kas
Venlo-kas
– Oppervlakte: ca. 8.870 m²
– Bouwjaar: geplaatst in 2007, oorspronkelijk bouwjaar 2000
– Constructie: ca. 6,40 meter gegalvaniseerde tralie (Maurice), bestaande uit 2 kappen van ca. 3,20 m
– Poothoogte: ca. 4 meter
– Vakmaat: ca. 4,50 meter
– Beluchting: 3 x 1/2 ruits luchtramen, ca. 3,30m x ca. 80cm
– Glasmaat dek: ca. 1,60m x ca. 80cm
– Dakconstructie: aluminium dek, stalen goten
– Boven beregening en druppelbevloeining met Hortimat besturing
– Scherminstallatie en schermen
De tuinbouwkas is in gebruik geweest voor de teelt van courgettes op gronddoek.

Tunnelkas
– Oppervlakte: ca. 768 m²
– Bouwjaar: onbekend
– Constructie: ca. 6,40 meter gegalvaniseerde tralie, bestaande uit 2 kappen van ca. 3,20 m (totaal 17 tralies)
– Poothoogte: ca. 2,75 meter
– Vakmaat: ca. 4 meter
– Boven beregening en druppelbevloeiing
De tunnelkas is in gebruik geweest voor de teelt van courgettes op gronddoek.

De cultuurgrond in het perceel, circa 1,9 ha, is in gebruik als landbouwgrond. De grondsoort betreft goede zandgrond en is geschikt voor het telen van diverse akkerbouw- en tuinbouwgewassen. De grond is het afgelopen jaar in gebruik geweest voor de teelt van maïs.

Bestemmingsplan:
De locatie is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’, vastgesteld door de gemeente Weert. Op de locatie is de volgende bestemming van toepassing:
Enkelbestemming: ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’
Functieaanduiding: ‘bedrijfswoning’ en ‘glastuinbouw’