Noorder Leidsevaart 48

Hillegom

Op aanvraag

Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Introductie
Percelen tuinland met een oppervlakte van 1.62.90 ha met de zich daarop bevindende bedrijfsgebouwen, foliekassen en agrarische bedrijfswoning, deel uitmakend van een tuinbouwbedrijf ingericht voor de teelt van vaste planten.

Ligging
Vrije ligging in het buitengebied van Hillegom aan de Noorder Leidsevaart nabij de woonkernen van Hillegom, De Zilk en Vogelenzang. Het geheel is goed ontsloten.

Woonhuis
Vrijstaande bedrijfswoning, traditioneel gebouwd en opgetrokken in spouwmetselwerk, deels hardhouten kozijnen en deels isolerende beglazing en zadeldak gedekt met pannen.

Indeling:
Begane grond; gang, toiletruimte, meterkast, kelder, woonkamer met een deur naar de keuken, bijkeuken en trapopgang.
1e verdieping; drie slaapkamers, badkamer (met douche en enkele wastafel), berging.
2de verdieping; door middel van een vlizotrap een niet-beloopbare zolder, in gebruik als berging.

In de tuin diverse bijgebouwen.

Huiskavel inclusief onder- en omliggende grond bedrijfsgebouwen
Oppervlakte: 1.62.90
Grondsoort/profiel: kalkhoudende enkeerdgrond, matig fijn zand, organische stof circa 2,3 %
Ontsluiting: middels een brug op de Noorder Leidsevaart
Drainage/ontwatering: bronbemaling
Verkaveling/vorm: rechthoekig
Belendingen: agrarisch

Bedrijfsgebouw I

Verwerkingsruimte, bouwjaar 1979/renovatie 2016, buitenafmetingen 24 m x 12 m, totaal circa 288 m2, goothoogte circa 3,20 m, nokhoogte circa 6,70 m. De ruimte is toegankelijk middels een aluminium overheaddeur (vrije doorrijhoogte circa 3,95 m) en een loopdeur. In 2004 is bedrijfsgebouw II aangebouwd, zonder tussengevel. Vrije doorrijhoogte circa 2,80 m.

Opgetrokken op geheide fundering met gevels van groene geïsoleerde sandwichpanelen. Zadeldak met een constructie van stalen spanten en houten gordingen, gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen en lichtplaten. De kozijnen zijn van kunststof voorzien van isolerende beglazing. Betonvloer.

Inrichting/voorzieningen: inbouw, totale oppervlakte circa 36 m², opgetrokken in gipswanden, ingedeeld als kantine voorzien van keukenblok met roestvaststalen aanrechtblad, aangrenzend een toiletruimte en een kantoor, volledige inbouw voorzien van deels geisoleerde betonnen vloer en systeemplafonds.

Diversen:

Koelcel, inhoud circa 90 m3, type Weber
Combiketel, Nefit, bouwjaar 2000
Bedrijfsgebouw I is voorzien van infrarood verwarming en een heater

Nutsvoorzieningen: zowel gas als electra zijn zelfstandige aansluitingen (het
water en de glasvezel komen van de woning Noorder Leidsevaart 48)

Capaciteit elektra 3 x 65 Amp

Bedrijfsgebouw II
Verwerkingsruimte, bouwjaar 2004, buitenafmetingen 24 m x 15 m, totaal circa 360 m2, goothoogte circa 5,00 m, nokhoogte circa 8,80 m. De ruimte is toegankelijk middels een aluminium overheaddeur (automatisch, vrije doorrijhoogte circa 4,20 m) en loopdeur en staat in open verbinding met bedrijfsgebouw I.

Opgetrokken op staalfundering met gevels van groene geïsoleerde sandwichpanelen. Zadeldak met een constructie van stalen spanten en gegalvaniseeerde gordingen, gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen en een lichtplaten. Betonvloer.

Diversen
Koelcellen, groot respectievelijk circa 240 m3 en 388 m3, bouwjaar 2004, type Weber, hoogte circa 5,0 m, met geïsoleerde betonvloer.

Foliekassen, 3 stuks
Bouwjaar: onbekend
Buitenafmetingen: 24,00 m x 6,00 m en 2 x 12,00 m x 6,00 m, totaal circa 288 m²
Hoogte: circa 3,00 m

Diversen
Bron: op de huiskavel, diep circa 30 meter.

Bestemming
Het vigerend bestemmingsplan is het Omgevingsplan Buitengebied en de Zanderijen van de gemeente Hillegom en vastgesteld op 2 november 2021. Daarbij geldt dat tot 3 jaar na inwerktreding van dit Omgevingsplan de bestaande bouw- en gebruiksrechten uit het voorheen geldende bestemmingsplan blijven bestaan.
Het oude bestemmingsplan is het bestemmingsplan Landelijk gebied 1997 van de gemeente Hillegom, onherroepelijk vastgesteld op 5 augustus 2009.

Het nieuwe Omgevingsplan wordt binnenkort geactualiseerd (eind 2023/begin 2024).
De bestemming op de locatie is ‘Agrarische doeleinden (At6)’, zie kaart.
At : o.a. bollenteelt en tuinbouwbedrijven (bouwvlak, met mogelijkheden tot de realisering van circa 3.000 m2 glasopstanden)
W: bedrijfswoning
At(z): geen gebouwen, geen kassen
At6: bouwvlak nabij 48