Zwethkade Zuid 45

Den Hoorn ZH

Op aanvraag

Bekijk alle informatie over dit object

u wordt doorverwezen naar de site van de makelaar

Informatie Informatie
Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Glastuinbouwbedrijf met circa 6.000 m2 glasopstanden en circa 360 m2 bedrijfsruimte, thans in gebruik voor de biodynamische teelt van Westlandse druiven (Skal en Demeter gecertificeerd) met winkelverkoop aan huis. Gesitueerd op een perceel van 0.89.00 ha met fraaie vrijstaande bedrijfswoning met een inhoud van circa 530 m3. Het geheel is volledig gasloos! De woning wordt verwarmd door een warmtepomp. De elektravoorziening geschiedt via zonnepanelen (95 stuks). De woning staat op een ruim perceel met weelderige tuin, voorzien van diverse gezellige zitjes, fruitbomen, een houten berging met daarin een sauna en een inpandig verwarmd zwembad (bouwjaar 2021) in de achterliggende kas. Kortom, heerlijk genieten op een fraaie locatie nabij de Zweth en het omliggende recreatiegebied Midden Delfland.

Ligging
Goede ligging in een glastuinbouwgebied, op korte afstand van de A4 en de Wippolderlaan (N211) en ligging nabij de Zweth en het omliggende recreatiegebied Midden Delfland.

Tuinland
Perceel van 0.89.00 ha cultuurgrond met als grondsoort klei. Gedraineerd op onderbemaling, voorzien van put en pomp. De ontsluiting vindt plaats via een asfalt verharde toegangsweg (deels via recht van overpad) op de openbare weg. Het perceel is rechthoekig, circa 86 m breed (circa 75,30, respectievelijk circa 48,00 m breed bebouwd) en circa 103 m lang. De grond is Skal en Demeter gecertificeerd).

Nutsvoorzieningen
water
elektra
riool

Woonhuis
Vrijstaande bedrijfswoning, bouwjaar 1982 (aanbouw aan de achterzijde bouwjaar 2018), woonoppervlakte 167 m2, inhoud circa 593 m3, circa 34 m2 externe bergruimte, gesitueerd op een ruime kavel van circa 1.000 m2.
De woning is traditioneel gebouwd, met gemetselde gevels (spouwmuren) waarboven een zadeldak gedekt met pannen, voorzien van twee dakkapellen (aan voor- en achterzijde). Rondom voorzien van hardhouten kozijnen met isolerende beglazing (deels HR++). De woning wordt verwarmd door middel van een luchtgekoelde warmtepomp, merk “Atlantic” (2018) met boiler voor de warmwatervoorziening. De woning is gasloos. De elektravoorziening is in 2018 vernieuwd en geschiedt via zonnepanelen (in totaal 95 stuks, 67 panelen met bouwjaar 2015 met 255 Wattpiek vermogen per paneel en 28 panelen met bouwjaar 2017 met 295 Wattpiek vermogen per paneel). In 2018 is de woonkamer uitgebouwd en is de begane grondvloer vervangen door een geïsoleerde betonvloer met (elektrische) vloerverwarming. De badkamer op de verdieping is eveneens voorzien van vloerverwarming. De keuken, bijkeuken en het toilet zijn voorzien van vloerverwarming door middel van slangen, eveneens aangesloten op voornoemde warmtepomp. De woning heeft energielabel A+, geldig tot 22 december 2031!

Indeling:
Begane grond:
Entree/hal met vaste trap naar de verdieping, meterkast, toegang naar woonkamer, L-vormige woonkamer met speksteenkachel en plavuizen vloer, toegang tot de keuken en aangebouwde serre/uitbouw (2018) met plavuizen vloer en schuifpui met openslaande deuren naar de achterliggende siertuin, woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur (dubbele spoelbak, inductiekookplaat, koel-/vriescombinatie, combimagnetron, oven, vaatwasmachine en afzuigkap). Via de woonkeuken is er toegang tot de bijkeuken met achteringang, kastenwand, wasmachine-aansluiting en toilet met fonteintje.

1ste verdieping:
Ruime overloop met vide en drie slaapkamers (deels met dakkapel) met berging onder de schuine kap en badkamer (in dakkapel) voorzien van ligbad met douche, 2e toilet en wasmeubel met dubbele wastafel.

Rondom de woning is een fraaie siertuin aanwezig met diverse zitjes, waardoor er altijd wel een plekje te vinden is om heerlijk te genieten. Diverse fruitbomen, een houten berging (circa 16 m2) met daarin een infrarood sauna, een houten schuur (circa 18 m2) met damwandprofielplaten zadeldak en aangebouwde kippenren en een historische druivenserre met bouwjaar 1923 (circa 160 m2).

Bedrijfsgebouwen
In gebruik als verwerkingsruimte/verkoopruimte/opslag met een totale oppervlakte van circa 360 m2. Bouwjaar 1981, in 2011 gerenoveerd. Opgetrokken in warenhuisbouw, gedeeltelijk 12,80 m tralielegger en gedeeltelijk 6,40 m tralielegger, gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen. Gevels grotendeels van aluminium roeden met enkel glas, gedeeltelijk een open verbinding naar de corridor. Aan de voorzijde voorzien van een voorportaal/entree, opgetrokken als oude druivenserre, alsmede een in hout opgetrokken entree. De ruimte is toegankelijk via een dubbele houten deur en houten schuifdeur met codeslot, alsmede een ijzeren kanteldeur en aluminium schuifdeur ter plaatse van de opslagruimte. De vloer is van beton. In de bedrijfsruimte bevindt zich een werkplaats houtkachel, antracietkleurig van plaatstaal.

In de verkoopruimte bevindt zich een inbouw/corridor, totale oppervlakte circa 48 m2, eveneens opgetrokken in warenhuisbouw, ten behoeve van de kantine (met keukenblok met kookplaat, oven en koelkast en spoelbak), sanitaire voorzieningen (aangesloten op de riolering) en opslag.

In de opslagruimte bevindt zich een inbouw, totale oppervlakte circa 19 m2, opgetrokken in hout met plat dak, ten behoeve van opslag, spoelruimte en computerruimte (Hoogendoorn klimaatcomputer). De opslagruimte is verder voorzien van een heater (niet aangesloten), TL-verlichting, ijzeren kanteldeur en aluminium schuifdeur met codeslot en inbraakalarm.

Verder is een koelcel aanwezig, type Hamelink, bouwjaar 1991, inhoud circa 40 m3, voorzien van enkele draaideur en logboek.

Glasopstanden
Totale oppervlakte circa 6.000 m2, bestaande uit 2 afdelingen:

Afdeling 1: bouwjaar 1991, type Venlo tralieligger 6.40 m (7 tralies x 6,40 m), poothoogte 3,50 m, goothoogte circa 3,90 m, vakmaat 4,00 m (18 vakken van 4,00 m met 1 pasvak van 3,00 m). Onderbouw verzinkt ijzer, idem goot en aluminium condensgoot, gevels aluminium met enkel glas, dek aluminium met 1,00 m glas.
Voorzieningen:
luchting; spantrailmechaniek, 2 x halveruitsluchtramen om en om
scherm; 2 installaties, draadsysteem, bovenste installatie voorzien van vogelwerend gaas van 2018 (vastgezet), onderste installatie met LS Luxous energiedoek, brandvertragend (2018) gebruikt geïnstalleerd
per tralie van 6,40 m, 8 x Ø 51 mm buis (geen verwarming), in gebruik als transportrail
beregening; per tralie van 6,40 m, 3 regenleidingen met sprinklers, daksproeiers (niet aangesloten)
zwaveldamppotten; 14 stuks in totaal (niet in gebruik)
middenbetonpad, circa 2,20 m breed met padverlichting, portaalspant, transportrail en vast schermdoek
krachtstroomaansluitingen
wateraftappunten
20 vanglampen (1991)
-deze afdeling is ingericht met druivenserres

Afdeling 2: bouwjaar 1981, type Venlo tralieligger 6.40 m (8,5 tralies x 6,40 m), poothoogte 3,00 m, vakmaat 3,00 m (16 vakken van 3,00 m). Onderbouw verzinkt ijzer, idem goot en aluminium condensgoot, gevels aluminium, dubbel beglaasd, dek aluminium met 0,73 m glas. In de zijgevel een schuifdeur met een inrijhoogte van 2,75 m. en een breedte van 4,25 m..
Voorzieningen:
luchting; schommellmechaniek, 2 x halveruitsluchtramen om en om
scherm; draadsysteem (geen doek aanwezig)
per tralie van 6,40 m, 1 x Ø 51 mm buis (geen verwarming), in gebruik als transportrail
beregening; per tralie van 6,40 m, 2 regenleidingen met pensproeiers
zijbetonpad, circa 2,20 m breed met transportrail en padverlichting
krachtstroomaansluitingen
wateraftappunten

- deze afdeling is deels in gebruik voor opslag (2 tralies), afgescheiden met een folie tussengevel, deels in gebruik als recreatieruimte (circa 12,80 x 15 m) met verwarmd zwembad (2020), afm. circa 3,76 m x 7,50 m x circa 1,00 m diep, afgescheiden met houten gevel met kozijnen voorzien van enkel glas, schuifdeuren met glas in lood. Het zwembad wordt verwarmd door 4 warmwaterzonnepanelen en een elektrische boiler. Verder zijn er diverse fruitleibomen aanwezig (11 abrikozenbomen en 3 kersenbomen).

Watertechnische installatie
2 waterpompen, merk “Goan” (1991).
Een concentratiemeter.
Mestbakken.

Klimaatregeling
Merk “Hoogendoorn”, type Saco (1981) voorzien van beeldscherm, ten behoeve van:
• klimaatregeling;
• scherming;
• beregening / bemesting;

Erfverharding
Asfalt, circa 170 m2.

Diversen
Deurcode en alarminstallatie met 3 beveiligingscamera’s.
Centrale radio met vaste boxen in de glasopstanden.
Noodstroomagrregaat (1981).

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan “Glastuinbouwgebieden” van de gemeente Midden Delfland d.d. 28 mei 2013.
De bestemming is:
- Enkelbestemming ‘Agrarisch – Glastuinbouw’
- Gebiedsaanduiding ‘Vrijwaringszone - glas’
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zakelijke rechten / erfdienstbaarheden
Er gelden ten aanzien van aangrenzende eigenaren erfdienstbaarheden, kort samengevat, inhoudende over en weer een recht van weg om via de toegangslaan, te komen en te gaan van en naar de openbare weg en tevens een erfdienstbaarheid voor het hebben, houden en onderhouden van kabels en leidingen. Zie overigens de aankomsttitel(s). Deze zijn op te vragen bij WLTM.

Personeel
Er hoeft geen personeel overgenomen te worden. Verkoper zal koper hieromtrent vrijwaren ingevolge artikel 7:662 BW.

Bodem
Een zogenaamd 0-situatieonderzoek is uitgevoerd en kan worden ingezien.

Exploitatie
Het bedrijf is thans ingericht voor de biodynamische teelt van Westlandse druiven met een goedlopende handel –en huisverkoop.

Oplevering
Glastuinbouwbedrijf: 1 december 2022
Woning: in overleg (binnen 2 maanden na oplevering nieuwe woning verkoper).