Rustenburgstraat 14

Zundert

Op aanvraag

Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Boomkwekerijbedrijf met bedrijfswoning, glasopstanden (ca 9.552 m²) en 2 ruime bedrijfsruimten. Gelegen in het buitengebied van Zundert.
Prijs : Op aanvraag
Oppervlakte : 36.750 m²
Aanvaarding : In overleg

Algemeen
Het object is een boomkwekerijbedrijf met bedrijfswoning, glasopstanden van ca. 9.552 m² en 2 ruime schuren, ondergrond, erf, tuin, en overige aanhorigheden en waar thans teelt van hoofdzakelijke boomkwekerijproducten in containers plaatsvindt. Prima van vorm, opzet en inrichting. Het object is gelegen in het buitengebied van Zundert, op korte afstand van de bebouwde komen met als belendingen andere agrarische bedrijven en het trainingsveld van NAC en aan de achterzijde een beekdal dat het dorp scheidt van het platteland. Het object is gelegen op korte afstand van de A-16 (Rotterdam – Breda- Antwerpen) welke binnen 3 minuten bereikbaar is. Ook geschikt voor bijv. teelt of vermeerdering van zachtfruitgewassen/potkruiden/zaden. Puur vanwege leeftijd en het niet aanwezig zijn van een bedrijfsopvolger wordt deze locatie aangeboden, waarbij een geleidelijke overname bespreekbaar is. De totale oppervlakte bedraagt 3,67 ha grond Ook ligt op ca. 5 kilometer afstand nog een apart en goed geoutilleerd containerveld van 1 ha, dat mede overgenomen kan worden, maar niet direct benodigd is. Geheel achter in deze brochure, is daartoe een apart deel opgenomen van het containerveld aan de Oude Postbaan.

Bedrijfsgebouwen
Op het bedrijf staan enkele bedrijfsgebouwen. Hieronder worden deze gebouwen in het kort omschreven.

Schuur 1:
Omstreeks 1990 is links naast de woning een schuur aangebouwd ter grootte van ca. 23x16= 368 m². De schuur is opgetrokken met spouwmuren, stalen spanten en houten gordingen en gedekt met asbestvrije profielplaten, welke zijn onderlaten met dupanel. Voorzien van betonnen vloer en hardhouten kozijnen. Voorzien van twee overheaddeuren waarvan een ca. 4.00 m en een 3.00 m doorrijhoogte. In deze schuur zijn diverse ruimtes gesitueerd namelijk een kantine, toilet en een technische ruimte. Boven deze ruimte is de schuur bezolderd. Verder hangen er nog twee wasbakken en gasheater in de schuur.

Schuur 2:
Omstreeks 2012 is achter de woning een nieuwe schuur opgetrokken. De schuur is opgetrokken uit stalen spanten en stalen gordingen. Verder is de schuur voorzien een betonnen borstwering en verder voorzien van goed isolerende sandwichpanelen zowel de wanden als het dak. Deze schuur heeft een oppervlakte van ca. 413 m². Ca. 270 m² hiervan is ingericht als koelcel. De overige 143 m² is in gebruik als opslag. Ongeveer 67 m² van deze schuur is bezolderd die gebruikt wordt voor opslag van diverse spullen. De vloer in heel deze schuur is voorzien van een gevlinderde betonvloer. De schuur is aan de achterkant voorzien van een roldeur. De voorkant is voorzien van twee roldeuren een grote en een kleinere, welke toegang biedt tot de garage. Het dak van deze schuur is aan de voorkant voorzien zonnepanelen.

Glasopstanden

Kas 1:
Achter de voornoemde bedrijfsruimte is omstreeks 2001 een plantenteeltkas gebouwd bestaande uit 2 tralies van elk 6.40m en 13 vakmaten van elk 4 meter met 1.00 meter breed glas en in totaal derhalve 666 m². Voorzien van gronddoek met plastic opvang eronder en een schermdoek. Voorzien van 2 pvc-regenleidingen per tralievak. De kas heeft een goothoogte van ca. 3.30 meter en een nokhoogte van ca. 4.10 m. Voorzien van meerdere toegangsdeuren. Het object verkeert in normaal gangbare conditie.

Kas 2:
Op de locatie is omstreeks 2011 nog een kas gebouwd met een poothoogte van ca. 4.00 m en een lengte van ca. 96 meter en een breedte van 4 tralies van elk 9.60 m en derhalve een oppervlakte van ca. 3686 m². Voorzien van 4x4 meter toegangsdeur, 1 meter breed dekglas, 3 pvc-leidingen per tralie. Voorzien van een brandvertragend doek en een zeil met daarop een antiworteldoek.

Kas 3:
Achteraan is omstreeks 2004 een kas gebouwd met een oppervlakte van ca. 5.200 m², welke eveneens is voorzien van een tralieligger van 9.60 m. De poothoogte bedraagt ook 4.00 m. en voorzien van 2 deuren. Nog voorzien van eerste schaduwdoek, dat nog niet brandvertragend is. Eveneens voorzien van pvc-regenleiding.

Agrarische bedrijfswoning
De woning is omstreeks 1988 traditioneel gebouwd en opgetrokken met geïsoleerde spouwmuren en voorzien van prefab dakplaten met daarop betonnen dakpannen. Voorzien van betonnen begane grondvloer en betonnen verdiepingsvloeren. Voorzien van een zadeldak met dakkapel aan voor- en achterzijde. Het plat dak op de aanbouw is voorzien van een bitumen dak zonder grind. De woning heeft een geschatte inhoud van ca 735 m³ incl. aanbouw. Geheel geïsoleerd volgens de normen van destijds. In de woning is geen asbest aanwezig. Aangesloten op alle gangbare nutsvoorzieningen en deels voorzien van rolluiken. Warm water en verwarming geschiedt middels een cv-combiketel uit 2013. De woning staat op ca. 1.035 m². De woning met tuin is netjes onderhouden en vertoond geen achterstallig onderhoud. De woning heeft aan beide zijde een oprit, bestaande uit betonklinkers.

Globale indeling begane grond
Middels een hal/entree is er toegang tot de woning. De hal/entree is voorzien van een zeilvloer, smw-wanden en een witte schrootjes plafond. Hier is tevens een meterkast gesitueerd met 11 groepen en aardlekschakelaars. Een woonkamer is voorzien van laminaatvloer, deels behangwanden, deels smw-wanden, balkenplafond en een voorziening voor een kachel.
Een woonkeuken is voorzien van een tegelvloer, deels betegelde wanden en witte schrootjes plafond. De keukeninrichting is in L-vorm en voorzien van normaal gangbare eiken keukeninrichting zoals spoelbak, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en gasfornuis.
Een slaapkamer is voorzien van laminaatvloer, behangwanden en witte schrootjes plafond met gelijke aansluiting op een geheel betegelde badkamer, welke is voorzien een wastafel, toilet en inloopdouche. Er is tevens een geheel betegelde toiletruimte en een geheel betegelde wasruimte vanuit de achter-entree te bereiken.
Aan de achterzijde van de woning is een aanbouw met plat dak gerealiseerd welke is voorzien van een glazen wand, tegelvloer, smw-wanden en mdf-plafond. In deze aanbouw is tevens een klein hobby/bergkamer gesitueerd welke is voorzien van een tegelvloer, smw-wanden en mdf-plafond.
Deze aanbouw geeft een overdekte doorgang naar de naastgelegen bedrijfsruimte.

Globale indeling 1e verdieping
Een overloop (voorzien van laminaatvloer, sm-wanden en witte schrootjes plafond) geeft toegang tot drie slaapkamers en een badkamer.
De slaapkamers zijn allen voorzien van een laminaatvloer, behangwanden en zachtboard plafond.
De geheel betegelde badkamer is voorzien van een tegelvloer, dakkapel, ligbad, toilet en wastafel.
Vanuit de badkamer is nog een 2e bergkamer te bereiken waarin zich de cv-ketel bevindt. Ook is hier evt. een doorgang te maken naar de zolderverdieping. De zolder is thans niet in gebruik.

Overige voorzieningen
• Gehele erf is aan voorzijde en achterzijde verhard met klinkers.
Het geheel is voorzien van ca. 16.000 m² aan containervelden welke allemaal netjes zijn afgewerkt met een drainopvangdoek, anti-worteldoek en zijn voorzien van nette betonpalen. De mogelijkheid bestaat om op deze velden ook hogere planten op te kweken.
• Voor de water hemelwateropvang en wateropslag zijn 2 waterbassins van elk 3.000 m³ aanwezig. Verder voorzien een onderwaterpomp en nog een extra andere pomp en een ontijzeringsinstallatie van ca. 7 m³ per uur en drie watersilo’s met een capaciteit van elk 500 m³. Verder voorzien van normaal gangbare mestbakken, meet- en regelinstallatie in de kassen.
• Elke kas heeft elektra.
• Voorzien van NMC Netafim beregenings- en klimaatcomputer.
• Het bedrijf is rondom afgezet met hekwerk en nabij de grenssloten veelal netjes afgewerkt met anti-worteldoek op het talud.

Er zijn geen ruilverkavelinglasten aanwezig en ook geen erfdienstbaarheden.

Bestemming
Volgens mededeling van de gemeente Zundert heeft het object de bestemming:
In dit bestemmingsplan heeft het object de bestemming (vastgesteld op 24-9-2014):
Enkelbestemming “Agrarisch-Agrarisch Bedrijf”
Dubbelbestemming “Waarde-archeologie-4”
Gebiedsaanduiding “Reconstructiewetzone-verwevingsgebied”
Functieaanduiding “Bomenteelt” en zijn er op het object zelf geen nieuwe ontwikkelingen voorzien. Het object heeft een gekoppeld bouwblok aan de voor- en achterzijde en ligt dus in het zgn. Boomteeltontwikkelingsgebied.