Donkereind 42A

Vinkeveen

€ 1.250.000
k.k.


Bekijk alle informatie over dit object

u wordt doorverwezen naar de site van de makelaar

Informatie
Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Op slechts 1,5 kilometer van Vinkeveen, aan het Donkereind, op een prachtige locatie is dit woonhuis met glastuinbouwbedrijf gelegen. De locatie is centraal gelegen in de randstad op slechts enkele minuten van de A2, Amsterdam en Utrecht zijn beide in circa 30 minuten rijden bereikbaar. Vinkeveen is een dorp in de gemeente Ronde Venen en met name bekend om de Vinkeveense plassen waar tal van watersporten worden beoefend. In Vinkeveen en tevens in het nabij gelegen Mijdrecht zijn alle belangrijke voorzieningen zoals winkels, scholen en verenigingen aanwezig.

De landelijke omgeving kenmerkt zicht door een gevarieerd landschap waarin de lintbebouwing, landbouw, water en natuur vloeiend in elkaar overgaan. Aan de achterzijde van het perceel is ruimte voor een aanlegsteiger vanwaar met een niet te grote boot naar de Vinkeveense plassen kan worden gevaren.

In het jaar 2000 is, aan het Donkereind 42 A, op een kavel van ruim een hectare, een nieuw bedrijf gesticht door de huidige eigenaar, voor de teelt van potplanten onder glas en de teelt van hulst en kronkelhazelaar in de vollegrond. Het woonhuis is opgetrokken in de stijl van een boerderij met bijbehorende rietenkap, lei-lindes en een met zorg aangelegde ruime tuin. In de woning zijn het de authentieke details waaronder de houten balken, plavuizen vloer en open haard die zorgen voor de landelijke warme sfeer.

Achter de woning bevinden zich de bedrijfsgebouwen en de kas. Het geheel is in uitstekende conditie en met veel zorg onderhouden. De bedrijfsgebouwen en de kassen zijn momenteel in gebruik voor de teelt van potplanten. Doordat de kas een breedkapper is, en in uitstekende staat, zijn er tal van alternatieve mogelijkheden voor het gebruik van de schuur en de kassen. Ondanks de huidige bestemming voor glastuinbouw zijn er in overleg met de gemeente wellicht mogelijkheden tot gebruik voor bedrijfshuisvesting, opslag, showroom, etc.

Woonhuis
De vrijstaande woning is in 2000 opgetrokken uit gemetselde spouwmuren, zadeldak met wolfseinden en riet gedekt in de stijl van een boerderij. De topgevels zijn met hout beschoten.
De onderheide woning heeft een inhoud van circa 550 m3 en een woonoppervlakte van circa 150 m2.

De begane grond bestaat uit een entree met toilet en trapopgang.
Vanuit de entree betreedt men de woonkamer en open keuken (circa 83 m2).

De woonkamer en keuken zijn in stijl van de woning landelijk ingericht met bijbehorende plavuizenvloer met vloerverwarming. De keuken is voorzien van alle gemakken en moderne apparatuur. Door het kookeiland en de openheid is de keuken en woonkamer een eenheid geworden.
De woonkamer is voorzien van een openhaard met zandstenen schouw.

Op de begane grond bevinden zich tevens het kantoor en de (open) bijkeuken.

Op de eerste verdieping zijn via de overloop, gebouwd als vide, twee ruime slaapkamers en de badkamer bereikbaar. In beide slaapkamers en de badkamer is een dakkapel gebouwd voor lichtinval. De badkamer is voorzien van ligbad, douche, toilet en wastafel. In beide slaapkamers is een kastenwand gebouwd over de gehele breedte.

Op de tweede verdieping is er bergruimte bereikbaar middels een losse trap. Het woonhuis is voorzien van een alarminstallatie.

Rondom de woning is er veel aandacht besteed aan de aanleg en het onderhoud van de tuin, zowel aan de voor als achterzijde van de woning is er een terras aangelegd. De inrit is afsluitbaar middels een elektrisch sierhek.

Schuur
De onderheide schuur, tevens gebouwd in 2000, is opgetrokken uit een gemetselde borstwering met daarboven warenhuisbouw met gegalvaniseerde spanten en gedekt met sandwichpaneelplaten. De schuur, in gebruik als verwerkingsruimte is 32 meter lang en 12,80 meter diep. De goothoogte is aan de voorzijde 4,50 meter hoog. De nokhoogte bedraagt 6,70 meter. De toegang, aan de voorzijde is middels een loopdeur en een overheaddeur. De ruimte is voorzien van een betonvloer met vloerverwarming. In de schuur bevindt zich tevens een kantine met toilet, het ketelhuis en de substraatruimte. Een gedeelte van de kassen (circa 1.638 m2) wordt verwarmd middels twee cascade geschakelde Nefit Topline HR ketels met een gezamenlijke capaciteit van 200.000 kCal. In de substraatruimte zijn er A en B bakken en een substraatunit van DGT (Volmatic Ami90) aanwezig. Naast de schuur staat een metalen bassin van circa 200 m3 voor wateropslag.

In 2015 zijn er 60 zonnepanelen op het dak van de schuur geplaatst met een gezamenlijk vermogen van 15.000 kWh.

Glasopstanden
De glasopstanden zijn in 2000 gebouwd door Bosman en van Zaal. De kas, onderheid, bestaat uit 7 breedkappers van circa 12,80 meter. De breedte van de kas is circa 32 meter. De totale oppervlakte bedraagt circa 2.867 m2. De poothoogte is 3,50 meter op een betonnen voet van circa 40 cm. De goothoogte bedraagt daardoor circa 3,90 m. De onderbouw van de kas is van verzinkt ijzer met daarboven een geïntegreerde aluminium condensgoot, aluminium gevels met enkel glas, een aluminium dek met 1 m glas.
De kas wordt belucht aan twee zijden met doorlopende nokluchting. In 2016 zijn de schermen en draden vernieuwd met een brandwerend scherm. De bodem is voorzien van een lavavloer met gronddoek, alle recirculatie water wordt opgevangen in 3 ingegraven bassins ter grootte van 5 m3 per stuk.
Per tralie van 12,80 m. zijn er 4 rechthoekige verwarmingsbuizen boven en 4 rechthoekige verwarmingsbuizen onder aanwezig. De buizen zijn tevens in gebruik als monorail. Per tralie zijn er 2 strengen verlichting aanwezig.
Aan de zijkant van de kas loopt een betonpad van circa 2,5 m. breed. Voor de teelt van potplanten zijn 144 aluminium kweektafels, met een afmeting van 600 x 163 mm in gebruik. Het geheel wordt bestuurd door een DGT Volmatic klimaatcomputer, de verwarming, beluchting en schermen kunnen voor 2 afdelingen afzonderlijk worden aangestuurd. De watergift kan per rij worden gestuurd middels kranen. Het geheel is in uitstekende staat.

Grond
De kavel staat bij het kadaster geregistreerd als gemeente Vinkeveen, Sectie G nummer 462, totaal groot 1.05.15 ha. De grondslag is veen en de kavel is bereikbaar vanaf het Donkereind middels een dam, met elektrisch sierhekwerk, en wordt omringd door water. In 2000 is de kavel rondom beschoeid met asbestvrije golfplaten.

Erfverharding
Langs de woning en voor de schuur is een erfverharding (circa 700 m2) van gebakken klinkers aanwezig.

Planten
Aan de achterzijde van het perceel is circa 3.000 m2 ingericht met 2.400 hulstplanten en 600 kronkelhazelaars.

Milieuvergunning(en)
Milieu: Activiteitenbesluit van toepassing
Bouwen: vereiste bouwvergunning(en) / omgevingsvergunning(en) aanwezig

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan 1e Herziening Lintbebouwing Vinkeveen 2003 van de gemeente De Ronde Venen, vastgesteld d.d. 15 juni 2009. De bestemming is: Artikel 17 - Glastuinbouw.

Herinrichtingsrente € 13,61 per jaar, eindjaar 2019.