Aanbod » Objectenlijst » Kwintsheul - Groenepad 2

Groenepad 2

Kwintsheul
€ 1.100.000
k.k.


Bekijk alle informatie over dit object * u wordt doorverwezen naar de site van de makelaar
Omschrijving

Omschrijving

Omschrijving
Glastuinbouwbedrijf met circa 11.904 m2 glasopstanden en circa 432 m2 bedrijfsruimte, thans in gebruik voor de teelt van tomaten op substraat. Goed ontsloten op een perceel van 1.57.85 ha met bedrijfswoning op 0.04.65 ha onder- en omliggende grond met een inhoud van circa 560 m3.

Ligging
Goede ligging in het Westlands glastuinbouwgebied, op circa 500 meter afstand van de Wippolderlaan (N211)

Tuinland
Perceel van 1.57.85 ha cultuurgrond met als grondsoort lichte zavel. Gedraineerd op onderbemaling, voorzien van put en pomp. De ontsluiting vindt plaats via een asfalt verhard erf direct ontsloten op de openbare weg (Groenepad). Het perceel is rechthoekig, licht gerend van circa 70 m breed naar circa 74 m breed (thans circa 62 m breed bebouwd), circa 223 m lang.

Nutsvoorzieningen
- gas
- water
- elektra
- riool
- OCAP (capaciteit 150 kg per uur)

Woonhuis
Vrijstaande bedrijfswoning op 0.04.65 ha onder- en omliggende grond, oorspronkelijk bouwjaar 1870 (tussentijds gerenoveerd/verbouwd en aangebouwd), inhoud circa 560 m3.
De woning is traditioneel gebouwd op staal, met gemetselde gevels waarboven een zadeldak gedekt met pannen, voorzien van twee dakkapellen en diverse Velux dakramen. In 2013 is aan de achterzijde een serre aangebouwd.

Indeling:
Begane grond:
Entree/hal met vaste trap naar de verdieping, toilet, kantoorruimte en hobbykamer, woonkamer met toegang tot de bijkeuken (in aangebouwd gedeelte), serre (bouwjaar 2013) aan achterzijde aangebouwd, woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en veranda/overkapping aan achterzijde aangebouwd.

1ste verdieping:
Overloop met schuifkastenwand, vier slaapkamers (waarvan 1 met inloopkast en 2 met dakkapel) en badkamer voorzien van douchecabine, toilet en wasmeubel met dubbele wastafel.

2de verdieping:
Vliering met bergzolder, bereikbaar met een vlizotrap.

Bedrijfsgebouwen
In gebruik als verwerkingsruimte, watertechnische ruimte en ketelhuis met een totale oppervlakte van circa 432 m2. Opgetrokken op stalen fundering met stenen borstwering waarboven glas (dubbel beglaasd) in aluminium roeden en damwandprofielplaten, 9,60 m tralielegger, gedekt met damwandprofielplaten. De ruimte is toegankelijk via een aluminium overheaddeur en loopdeur met codeslot, alsmede een extra overheaddeur ter plaatse van het ketelhuis. De vloer is van beton. Met tussengevel afgescheiden watertechnische ruimte, voorzien van aluminium schuifdeur. Halfautomatisch bedienbare ‘Gatemaster’ deur naar achterliggende glasopstanden. TL-werkverlichting.

In de bedrijfsruimte een inbouw, totale oppervlakte circa 63 m2, opgetrokken in steen met plat dak ten behoeve van de kantine (met keukenblok met kookplaat, oven en koelkast en rvs spoelbak) met plavuizen vloer, computerruimte/kantoor, sanitaire voorzieningen, berging en garage met ijzeren kanteldeur.

Glasopstanden
Bestaande uit een totale oppervlakte van circa 11.904 m2, bouwjaar 1996/1997 (deels vervangen in 2006). Type Venlo tralieligger 8 m (24 tralies x 8 m), poothoogte 4,00 m, goothoogte circa 4,50 m, vakmaat 4,50 m (13 vakken van 4,50 m met 1 pasvak van 3,50 m). Onderbouw verzinkt ijzer met gecoate goot en aluminium condensgoot, gevels aluminium met enkel glas, 1e ruit onderin rondom gehamerd glas, dek aluminium met 1,125 m glas.
Voorzieningen:
- luchting; spantrailmechaniek, 2 x halveruitsluchtramen om en om
- scherm; trek-/duwsysteem, met brandwerend doek, bouwjaar 2014
- verwarming; per tralie van 8 m, 10 x Ø 45 mm buisrailverwarming op steunen
- water; per kap van 8 m druppelbevloeiing met druppelaars, voeding vanaf 2 zijden en daksproeiers (buiten gebruik).
- CO2-darmen; 5 per 8 m, met hoofd-/verdeelleiding langs de gevel
- ventilatoren; 24 stuks, deels frequentie geregeld
- zwaveldamppotten; 12 stuks
- zijbetonpad, circa 2,50 m breed met TL-padverlichting met dwarspad vanuit de verwerkingsruimte
- padverwarming; 3 x Ø 45 mm
- recirculatie via de onderbemaling met een afvoer vanuit het midden
- centrale hemelwateropvang met kolomafvoer naar silo’s
- krachtstroomaansluitingen
- wateraftappunten

Ketelhuisinrichting
- verwarmingsketel
- brander; merk Thermeta, bouwjaar 2017, Low-Nox, capaciteit 2.155 Kwh
- condensor; merk Van Dijk
- drukinstallatie; stikstofinstallatie, 2 vaten
- warmteopslagtank, inhoud circa 100 m3, liggend opgesteld
- verdeelstuk met 2 transportgroepen en menggroepen in de afdelingen
- noodstroomaggregaat ‘Vd. Drift’

Watervoorziening / substraat
- waterpomp;
- kunststof mestbakken 2 x circa 2.000 l en 2 x circa 1.000 l en L/Z-bak;
- 1 x drainsilo, inhoud circa 80 m3, keuring tot mei 2019
- 2 x hemelwatersilo’s, inhoud circa 450 m3, keuring tot mei 2019
- 1 x leidingwatersilo, inhoud circa 100 m3, keuring tot mei 2019
- substraatunit; voedingsdoseerunit voorzien van pompen, filters, bakken, hoofd- en verdeelleidingen, alles geheel compleet ten behoeve van de teelt van circa 12.000 m2 tomaten op substraat
- ontsmetter; ‘Vito drainheater’, bouwjaar 2002, capaciteit 3 m3 per uur
- vloeibare meststoffenopslag semi-automatisch met 7 kunststof voorraadvaten (3 stuks met een inhoud van circa 800 m3, 2 stuks met een inhoud van circa 2.000 m3, 1 van 1.100 m3 en 1 van 1.500 m3)

Klimaatregeling
Priva Integro, bouwjaar 2009, ten behoeve van de sturing van de beluchting, substraat, verwarming/ketelsturing, CO2, buffering en scherming, 3 klimaatafdelingen (watertechnisch 4 afdelingen)

Erfverharding
Asfalt, circa 425 m2, hemelwaterafvoeren en gegalvaniseerd toegangshek

Diversen
Deurcode en alarminstallatie
Centrale radio met vaste boxen in de glasopstanden en intercom

Milieuvergunning
Activiteitenbesluit van toepassing.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Glastuinbouwgebied Westland van de gemeente Westland d.d. 19 december 2012.
De bestemming is:
- Enkelbestemming ‘Agrarisch – Glastuinbouw’
- Dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’
- Dubbelbestemming ‘Waterstaat – Waterkering’
- Functieaanduiding ‘specifieke vorm van waarde – 3’
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zakelijke rechten / erfdienstbaarheden
Er geldt een recht van weg voor achterliggende eigenaren om te komen en te gaan van en naar de openbare weg. Zie overigens de aankomsttitel(s). Deze zijn op te vragen bij WLTM.

Personeel
Er is 1 vast personeelslid voor 20 uur per week.

Bodem
Een zogenaamd 0-situatieonderzoek is uitgevoerd en kan worden ingezien.

Energie Prestatie Certificaat
Voor de woning is een voorlopig certificaat afgegeven. Verkoper zorgt voor een definitief certificaat ten tijde van de notariële overdracht.

Omzetbelasting
Indien omzetbelasting is verschuldigd over de koopsom, ofwel vanwege de overdracht ofwel in het kader van de herziening in de zin van de Wet op de Omzetbelasting 1968 bij verkoper, komt deze omzetbelasting voor rekening van koper en is niet in de koopprijs begrepen.?

Exploitatie
Het bedrijf is thans ingericht voor de teelt van tomaten op substraat.

Overdrachtsbelasting
Koper kan mogelijk gebruik maken van vrijstelling overdrachtsbelasting voor de aan te kopen grond (zogenaamde cultuurgrondvrijstelling) op basis van artikel 15, lid 1, letter q van de Wet op de Belastingen van Rechtsverkeer. Voor zover verkoper of zijn rechtsopvolger(s) een beroep heeft gedaan op voornoemde vrijstelling zijn de koper(s) en zijn rechtsopvolger(s) verplicht om de termijn van 10 jaar te respecteren.

Oplevering
Glastuinbouwbedrijf: 1 december 2018
Woning: in overleg?

Aanbieder

WLTM
088-4111888
info@wltm.nl

http://www.wltm.nl