J. Huydecoperweg 22 24

Almere

Op aanvraag

Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Omschrijving
WLTM biedt u de koop aan 2 vrijstaande woningen alsmede een perceel grond met de mogelijkheid voor de bouw van een woning gelegen op een royaal perceel aan/nabij de J. Huydecoperweg 22 en J. Huydecoperweg 24 te Almere nabij de Oostvaardersplassen.

Ligging
De voormalige rozenkwekerij, momenteel bekend als de glastuinbouwkas voor de teelt van kersen (het “kersenboertje”) is gelegen in het buitengebied van Almere - Buiten. Het gebied is bekend als de Buitenvaart en grenst aan de westzijde aan een natuurpark richting het IJsselmeer en aan de noordzijde aan de Oostvaardersplassen. Het gebied wordt begrensd door diverse wandel, fiets en ruiterpaden waar gerecreëerd kan worden. Direct achter het bedrijf een fietspad vanuit Almere-Buiten naar de dijk van het IJsselmeer.
Toplocatie
De gunstige ligging in een groen gebied maar nabij de diverse ontsluitingswegen naar Amsterdam, Lelystad en Utrecht maken dit object aantrekkelijk voor een ieder die én buiten wilt wonen maar ook graag snel in de stad wil zijn. De ligging op slechts 2,5 kilometer van Almere - Buiten met alle voorzieningen (winkelcentra, scholen, e.d.) maken dit object aantrekkelijk voor iedereen.

Paardenhouderij
Het object is, gezien haar ligging, uitermate geschikt voor een paardenhouderij.

Optioneel
Met medewerking van de gemeente (en tegen een bepaalde vergoeding) bestaat er de mogelijkheid de bouwkop op het naast gelegen perceel te benutten. Op dit perceel kan een extra woning gerealiseerd worden.

Woonhuis J. Huydecoperweg 22
In Almere Buiten ligt deze goed onderhouden vrijstaande woning gebouwd in 2001 met een woonoppervlakte van circa 131 m2 (inhoud circa 500 m3). De woning is traditioneel gebouwd (door Van ’t Hof te Hoorn) en gelegen op een ruim perceel nabij de Oostvaardersplassen.

De woning ligt in het gebied de Buitenvaart grenzend aan de Oostvaardersplassen en nabij de dijk van het IJsselmeer. Het gebied de Buitenvaart is een glastuinbouwgebied dat zich meer en meer transformeert in een gebied om prettig te wonen en uw hobby uit te oefenen. Dit kan zijn het houden van paarden maar ook het kweken van allerlei gewassen, het uitoefenen van de druiventeelt voor wijn of het telen van biologische gewassen.
De directe aansluiting op de Ring van Almere zorgt ervoor dat u snel op de A-7 of A-27 kan komen.

Indeling woning J. Huydecoperweg 22

Begane grond:
Entree, hal, trapopgang, toilet en toegang tot de riante woonkamer met een royale erker en uitzicht richting de dijk van het IJsselmeer. De woonkamer is voorzien van een houtkachel. Vanuit de woonkamer is de open woonkeuken bereikbaar. De keuken is voorzien van openslaande deuren op het terras. Aangrenzend de bijkeuken met inbouwschuifwand voorzien van wasmachine, droger, centrale verwarmingsinstallatie en vloerverwarmingsinstallatie. De woonkamer en keuken zijn voorzien van laminaat.

1ste verdieping:
Overloop met toegang tot 3 slaapkamers en badkamer welke is voorzien van douche, ligbad, 2e toilet en wastafel. De badkamer heeft een dakkapel gericht op het westen. De vloeren in de slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking en een van laminaat.

2e verdieping:
Middels een vlizotrap bereikt u de ruime bergzolder.

Tuin
De ruime en zonnige tuin rondom de woning is voorzien van diverse zonneterrassen, gazon, beplanting en een bijgebouw.

Bijzonderheden
- tuinhuis, groot circa 11,00 m x circa 4,50 m. Het tuinhuis is ingericht als zithoek en heeft een apart afsluitbaar gedeelte voor opslag van bijvoorbeeld tuinmeubelen.
- grote siervijver, ingericht voor de teelt van koikarpers
- aangrenzend de tuinbouwkas
- aangrenzend de tuinbouwloods

Woonhuis J. Huydecoperweg 24
Vrijstaande woning gebouwd in 2005 met een woonoppervlakte van circa 153 m2 (inhoud circa 506 m3). De woning is traditioneel gebouwd op geheide fundering met gevels van geïsoleerde spouwmuren waarboven een zadeldak met een dakconstructie van houten spanten en gordingen, gedekt met pannen. De vloer op de begane grond is van beton voorzien van vloerverwarming, de bovenverdieping is van beton. De kozijnen zijn van hardhout voorzien van isolerende beglazing.

Indeling woning J. Huydecoperweg 24

Begane grond:
Entree, hal, trapopgang, toilet en toegang tot de grote woonkamer. In de woonkamer openslaande deuren op uitkomend op de veranda en het terras. Vanuit de woonkamer is de open woonkeuken bereikbaar. Aangrenzend de bijkeuken waarin weggewerkt in een kastenwand de wasmachine, droger, centrale verwarmingsinstallatie en vloerverwarmingsinstallatie. De woonkamer en keuken zijn voorzien van een houten vloer. In de bijkeuken plavuizen met vloerverwarming.

1ste verdieping:
Bereikbaar met houten trap komend op de ruime overloop voorzien van een dakkapel de toegang naar vier slaapkamers en de badkamer met dakkapel, vloerverwarming en voorzien van ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel.

2de verdieping:
Bereikbaar met vaste trap komend op de overloop met toegang tot twee slaapkamers beiden voorzien van een Velux dakraam.

Tuin
Direct rondom de woning ligt sierbestrating (oud-Hollandse klinkers) waaromheen de gezellig ingericht tuin Aan de woning de comfortabele ruime veranda (groot circa 25 m2) met een houtkachel.

Bedrijfsgebouwen
Bij het bedrijf behoren diverse gebouwen waaronder een ruim opgezette loods, multifunctioneel bruikbaar. Momenteel is de loods in gebruik voor de verwerking, bewaring en verkoop van kersen. In de loods zit een kantoor, een kantine en diverse sanitaire voorzieningen. Boven het kantoor en kantine bevindt zich een grote beloopbare zolder.

De loods, gebouwd in 2000 en goed geïsoleerd, heeft een oppervlakte van circa 650 m2.
Achter de loods een grote kas waarin kersenbomen en pruimenbomen staan. De kas is groot circa 12.600 m2 en is voorzien van een automatische beregening en automatische luchting. De luchtramen gaan open en dicht door gebruik te maken van de klimaatcomputer.

Optioneel kan de kas door de verkoper verwijderd worden.

Diversen
Ten behoeve van de kwekerij is aanwezig een klimaatcomputer (Hortimax) voor de sturing van de beluchting in de kas en een watergeefcomputer voor het automatisch beregenen.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Agrarisch gebied Buitenvaart van de gemeente Almere d.d. 30 maart 2017.
De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch - Verbreed
- dubbelbestemming Waarde Archeologie 1
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen

Zakelijke rechten / erfdienstbaarheden
kwalitatieve verplichtingen met betrekking tot het splitsen van het perceel.

Energie Prestatie Certificaat
Voor de woningen zijn voorlopige certificaten afgegeven. Verkoper zorgt voor een definitief certificaat ten tijde van de notariële overdracht. Beide woningen hebben als voorlopig label A ontvangen.

Omzetbelasting
Indien omzetbelasting is verschuldigd over de koopsom, ofwel vanwege de overdracht van de onderneming ofwel in het kader van de herziening in de zin van de Wet op de Omzetbelasting 1968 van verkoper, komt deze omzetbelasting voor rekening van koper en is niet in de koopprijs begrepen.

Exploitatie
Het bedrijf is thans ingericht voor de teelt van kersen en pruimen. Er staan circa 2.000 kersenbomen (9 variëteiten) en 200 pruimenbomen (Opal).

Overdrachtsbelasting
Koper kan mogelijk gebruik maken van vrijstelling overdrachtsbelasting voor de aan te kopen grond (zogenaamde cultuurgrondvrijstelling) op basis van artikel 15, lid 1, letter q van de Wet op de Belastingen van Rechtsverkeer. Voor zover verkoper of zijn rechtsopvolger(s) een beroep heeft gedaan op voornoemde vrijstelling zijn de koper(s) en zijn rechtsopvolger(s) verplicht om de termijn van 10 jaar te respecteren.

Oplevering
In overleg